vrijdag 31 oktober 2014

Stonefieldsverhaaltje 1

Heel veel wikken en wegen ging ik bij de Stonefields en dat is nu juist niet de bedoeling; het moet gewoon leuk zijn en ontspannend.  Dus hakte ik gewoon een paar knopen door en begon met het leuke stofje voor het centrum van de eerste 4 blokken. 

Dat werd er eentje waarvan ik vorig jaar in Sainte-Marie aux Mines een halve meter had gekocht bij een Franse winkel.  En die werd het weer doordat er een meisje opstond wat kipjes voert.  En dat wilde ik omdat Jet haar eerste ei gelegd heeft op de dag dat ik Stonefields gevolgd heb.


Ik keek verder op de stof en zag ook een lezend meisje.  Tja, ik houd echt van lezen dus die mag er ook in.  Bovendien was de workshop van Susan tijdens de kinderboekenweek dus het slingertje boven het meisje was ook toepasselijk.  O ja, moet ik nog vertellen dat ik boven een boekwinkel woon?  Blokje 2 volgde.


Weer even moeilijk.  Een huisjesstofje en nog een paar andere passeerden de revue.  Staat dat wel leuk samen?  Ik viel weer voor de stof van de eerste blokjes en blokje 3 en 4 hebben ook een centrum uit die stof.  Blokje 3 is een meisje wat aan het tuinieren is.  Laat ik dat de laatste tijd nou ook leuk zijn gaan vinden...  Enne, zelfs vandaag heb ik nog bloeiende rozen!


Het laatste blokje van die 4 is ook een schatje.  Ze is gewoon de was aan het ophangen.  Met weer zoals vorig weekend kan ik ook genieten van de was ophangen.  Gewoon fijn om te zien dat gratis zon- en windenergie ook een hoop voor elkaar krijgt. 


O ja, en elke keer als ik de was op ga hangen willen mijn kakelende vriendinnetjes mee. 


Dit is het eerste stonefieldsverhaaltje.  Gewoon omdat iemand dit zo leuk vond om te horen, denk ik dat de bloglezers dit ook wel leuk zullen vinden.

maandag 13 oktober 2014

Workshop Susan Smith

Het is alweer een week geleden dat ik een workshop Stonefields van Susan Smith kreeg in Zwijndrecht (bij Aztec-Rose Crea & hobby).

Het waren twee heerlijke dagen waarop ik vanalles leerde en veel leuke nieuwe quilters mocht ontmoeten.  Heel luxe eigenlijk ook want ons clubje bestond uit slechts 8 dames en aan werkruimte was geen gebrek.  Er was ook tijd voor persoonlijke aandacht, ook al waren we bezig met 3 verschillende quilts, sommige dames volgden Stevie's Garden, of Little Sparrow en anderen de Stonefields.Australiers houden van gadgets leerde ik.  Tja, daaraan is geen gebrek bij Aztec-Rose.  Ook bij ons patroon zitten handige mallen en die zijn niet alleen voor de flying geese gebruikt, ook bij sterren en andere blokken komen ze terug. 
Ik gebruikte al Roxanne's Glue it baste it en zal dit nu nog makkelijker gaan gebruiken (paar jaar geleden al gezien bij een les van Sue Daley).  Je kunt het spul het beste zien als "vloeibare" spelden die je werk vasthouden.  In tegenstelling tot gewone spelden heeft dit als voordeel dat het niet kan schuiven of in de weg zitten bij het appliqueren en dat ze ook niet uit je werk kunnen vallen. (kan mijn lief dus binnenkort weer op kousenvoeten rondlopen :)  )
Heel handig ook als je op reis gaat, dat zagen we bij een aantal van Susan's quilts in wording.Wat ik superleuk vond is dat Susan heel veel vertelde over de blokjes en hoe zo'n quilt ontstaat.  Hoe ze aan haar werk als commerciele quilter voor filmstudio's kwam en waar ze haar inspiratie voor nieuwe patronen vandaan haalt.


Ze vertelde bijvoorbeeld ook dat ze bij Stevie's Garden de bloemblaadjes niet allemaal met hetzelfde stofje maakte maar daarin varieerde voor de scrappy look.  Voor mij een eye-opener van : he zo kan het dus ook. En natuurlijk heerlijk dat je die quilts een hele dag om je heen hebt en zo kan zien dat de achtergrond van Stevie's Garden een groen ruitje is terwijl ik dacht dat het effen en grijzer zou zijn.


De les die we kregen was toegespitst op onze vragen.  Zo leerde ik van Susan hoe zij hexagonnen maakt (door de papiertjes heen prikken) en vroeg ze Ingrid om me de andere manier uit te leggen.


We moesten ook een beginnetje maken met St Honore gateau om te leren hoe je de rondjes met needleturn appliqueert. Rond wordt het wel maar ik moet nog even kijken hoe ik de rondjes op deze manier juist verdeel.  Ik heb nog niet de cirkelmallen van Susan, die zijn echt heel handig.


Nogmaals ik heb echt genoten van deze dagen en kijk uit naar de "terugkomdag" die volgend jaar gepland wordt, nu al benieuwd hoe de verschillende versies er dan bij iedereen uit zullen zien en leuk om alle medecursisten weer te zien.

Eerlijk is eerlijk : ik heb nog steeds geen blokje af en heb sinds vorige week wel het patroon uitgebreid bestudeerd maar ben nog niet echt begonnen.  Twijfel nog over de kleurtjes; wel of geen blauw in het geheel.  Dus heb ik maar even nog extra doorgezet met Red Home waar ik nu 2 maanden mee bezig ben.  Het grootste / bewerkelijkste gedeelte is nu bijna klaar. 


O en toen ik vorige week dinsdag terugkwam (uit het drukke randstad verkeer - daar zag ik best tegenop maar nu heb ik geleerd dat ik ook dat overleef) vonden we het eerste eitje van onze eigen kippen.  Inmiddels zijn er 5 eitjes gelegd met gewichten van 26-30 gram.  Een ding weet ik wel al : ik ga kippenstofjes gebruiken in Stonefields.