dinsdag 27 augustus 2013

Bloemblaadjes

In de tuin liggen nu regelmatig bloemblaadjes op de grond.  Van de bruidsluier of van de clematis.  De hibiscus doet nog zijn best en de vlinderstruik  is nog steeds een lust voor het oog (met name door de talloze vlinders en bijen).
De bloemblaadjes van stof volgen een omgekeerd proces.  Eerst zijn ze los.  Uitgeknipt uit stapels lapjes.

Vervolgens komen ze langs de bus stijfsel en het strijkijzer.

Daarna maken ze groepjes van 12 om een bloemetje te vormen.

En sommige bloemblaadjes zijn al heel ver.  Die hebben zelfs al een hartje en een achtergrondstofje uitgezocht.


Knap he?  Die stijfsel zorgt ervoor dat ik ze kan samennaaien alsof ik bezig ben met english paperpiecing.  Maar dat ben ik helemaal niet!  Geen papiertjes en geen plakstift, alleen wat stijfsel...

Ik moet nog heel veel appliqueren hoor maar het zit al vast zonder spelden.  Dat doe ik door op de omgestreken halve cm van mijn stukjes Roxanne glue it baste it te druppelen en de stoffen dan vast te strijken.  Maakt het appliqueren ook weer een stukje makkelijker.  Soms zie ik nog wel een hoekje of puntje dus daar even geen dotje lijm, dan kan ik dat nog wegwerken bij het appliqueren.


Tot nu toe wordt ik hier alleen nog maar vrolijk van en dus kwam van het weekend opeens het ene na het ander bloemblaadje onder het strijkijzer vandaan en zijn er weer 9 bloemcirkels gemaakt.
Met zo af en toe een roepende ufo en een kriebelend nieuw project blijf ik me toch nog hierop richten.  Gewoon zo leuk.maandag 19 augustus 2013

Een hele stapel

Een hele stapel ligt er klaar om gequilt te worden.  Gisteren heb ik de Souvenirs gedubbeld en een nieuwe rand gegeven.  De witte rand maakte het te bleek en deze roze haalt de stofjes veel beter op.


Het is de laatste tijd geen geschikt quiltweer en eigenlijk is dat helemaal niet erg.  Ik vind het wel lastig dat ik sommige dingen nu niet meteen af kan maken maar zo'n hete deken op schoot is nu gewoon even niets.  Over een paar maanden is het vast weer heerlijk om te quilten.
En intussen zal de stapel nog te quilten nog even verder groeien (alleen even goed maatregelen nemen tegen kattenharen).

De naaimachine heeft geen problemen met zomerwarmte en zo kwam vorige week zaterdag al de top van de Jewel in the crown af.  Eerst wilde ik nog een mooie rand eromheen maken zoals bij de antieke versie maar dan wordt de quilt wel erg groot en dat is minder handig met het maken van een achterkant en het uitzoeken van vulling.


Ook de stitcheries van de Life is Beautiful gaan prima samen met het warme weer.  Ik heb allerlei bijpassende kleurtjes verloopgaren gebruikt om maar verder te kunnen (het garen wat ik eerst had was blijkbaar uit een oude collectie en overal had ik net het laatste strengetje) en door voldoende te mixen wordt het toch een geheel.  Verder vind ik het leuk om er extra applicaties in aan te brengen (zoals bij dit dakje waarbij het zigzagje dakpannen suggereert)


Heerlijk om zo tijdens het werken te gaan zien hoe de hele quilt zal worden.  Misschien verzin ik er nog stitcheries bij om tot een geschikter aantal te komen.  Alle plannetje rijpen langzaam en vanmiddag zag ik verrast dat er nog maar 9 stitcheries over zijn.
Voor ik het weet is er weer zo'n hoop af.  Die stapel affe tops groeit gewoon lekker door.


dinsdag 6 augustus 2013

Ufo's? Waar maak je je druk om?


Tsja, je hoeft er niet per se onder te slapen.  Als je er gewoon op gaat liggen voldoen ze nu al.  Afmaken is dus niet nodig.  Scheelt een hoop stress....
Je merkt het al : voor Max hoeft quilten niet zo nodig.  Natuurlijk allemaal geslijm want eigenlijk mag hij hier niet komen.  't Lukte alleen maar doordat mijn lief het graag wilde laten doortochten...