maandag 22 oktober 2012

Ook Joris heeft iets...

Ook Joris heeft iets met m'n samplers.  Hier ligt hij er gelukkig voor maar pas betrapte ik hem er weer bovenop toen de deur niet goed dicht was.


Voor de Some of my favorite blocks kwamen weer een aantal blokken af :

Tulip garden is zo leuk dat je er een hele quilt van kan voorstellen.


Full Blown Tulip, niet helemaal perfect maar dat hindert niet.  Ik ben het immers aan het leren.


Airplane and propeller


The Cypress, ook niet perfect maar na een paar keer met het tornmes te hebben geprutst zonder verbetering toch maar besloten het even zo te laten.


Ik geef niet al te uitgebreid uitleg en heb bij de familiekerst wat namen onleesbaar gemaakt.  Dat komt door dit filmpje : http://www.knack.be/nieuws/ondertussen/confronterend-filmpje-uw-hele-leven-staat-online-wees-waakzaam/article-4000182960523.htm?nb-handled=true&utm_medium=Email&utm_source=Newsletter-25/09/2012&utm_campaign=Newsletter-RNBDAGKN# 

Gewoon oppassen dat er niet al te makkelijk misbruik gemaakt kan worden van wat ik hier publiceer.


Voor de familiekerstquilt zijn alle blokken inmiddels retour, alle namen geborduurd en heb ik de eerste rand af.  De tweede is alweer voorbereid.  Moet wel even tempo gaan maken.

Quilten durf ik nog steeds niet goed te doen, denk je net dat het over is, voel je je schouder weer.  Ach, we blijven redelijk op schema zo met de Grandmother's Choice van Barbara Brackman.


dinsdag 16 oktober 2012

Iets met samplers...

Ik heb de laatste tijd iets met samplers.  Ik ben bezig met de Farmer's Wife Sampler af te maken.  Steeds weer een rijtje erbij met sashings.

Maar ook allerlei andere samplers komen in m'n hoofd weer voorbij.  De Dear Jane doet dat met enige regelmaat.  Maar daarmee durf ik nog steeds niet te beginnen.  Vreemd want dat is zo'n beetje de enige waarbij ik me druk maak over het lang duren en het ooit afkomen.  Al veel voorbereidingen zijn getroffen (de echte reproductiestofjes kocht ik 3 jaar geleden, het computerprogramma 2 jaar geleden,...) en de Farmer's Wife was daar een van.  Met die quilt wilde ik uitproberen of het iets voor me was.  Jane is een doorzetter dus weet ik zeker dat ze me over een tijdje toch weer probeert over te halen.Wat ik merk is dat vooral het tussendoor knippen en malletjes maken 't hem vaak doet.  Maar ik ga toch verder.  De Camelot is ook een soort sampler met al die cirkels (oei die schreeuwt ook weer om aandacht) en ik ben bezweken voor de Grandmother's Choice van Barbara Brackman. 


Het lukt me wonderwel aardig om dat bij te houden.  Het blok van deze week moet nog gemaakt worden en het zonnebloemblok maar dan ben ik daarmee zelfs bij.  Ik wilde daar al eerder over schrijven maar er kwam steeds vanalles tussendoor.


Het thema ervan: vrouwenrechten sprak me erg aan.  Meer daarover een volgende keer.  Want ik heb nog een samper waar ik het over wil hebben.
Door de naaimachine trok ik ook heel erg naar Sylvia's Bridal Sampler (SBS) en ik overwoog om deze met de naaimachine te gaan maken.  Genoeg uitleg daarvoor in het boek.  Ik begon vorige week zelfs met het herlezen van het boek.

Hieronder zie je : Pinwheel, Diamond Friendship, Kaleidoscope en Children's Delight, (zitten in de SBS)


Maar ik vond het niet helemaal bij mij passen.  Wat moet ik met een blok dat handy Andy heet?  Ik ben begonnen met er blokken uit te kiezen die ik zelf leuk vond.  Deze heb ik als 6 inch blokken uitgeprint maar dat vond ik toch iets te klein.  Dus zijn het nu blokken van 20 cm geworden.

Hieronder zie je : Churn Dash, Little Ship of Dreams en als laatste Wheels of Destiny (zelf gekozen)


Ik noem dit project voorlopig Some of my favorite blocks.  Deze blokken zeggen meer iets over mij en mijn lief.  En ik maak ze nu met veel plezier.   De stofjes zijn allemaal ontworpen door Joanna Figueroa van Fig Tree Quilts, ze komen uit verschillende collecties maar passen heel goed bij elkaar. Hiervoor gebruik ik ook een layer cake die ik had van een collectie stofjes van haar.  Het maakt het een heel vrolijke quilt.

Ik blijf voorlopig m'n naaimachine nog even trouw maar met de hand patchworken gebeurt ook nog tussendoor.  Met quilten blijf ik nog even voorzichtig al wil ik heel graag de Graceful Garden af krijgen.

maandag 8 oktober 2012

Hoi naaimachine!

Gisteren zorgde waarschijnlijk een rare beweging dat mijn arm vreemd en pijnlijk aanvoelde.  Een halfuur kon ik hem niet bewegen en nu voelt het enorm stijf aan.  Dus moet ik het maar even rustig aandoen met die rechterarm.
Joris of Max optillen is al pijnlijk dus mogen de donderstenen zelf beslissen wanneer ze bij me komen (ze wegjagen van een quilt is gelukkig een stuk makkelijker) en dus ook maar even niet quilten.

Dat heb ik de afgelopen weken wel veel gedaan.  't Ging erg lekker.  Als de "verplichte" pauze nu maar niet te lang duurt...  Ziehier hoe 't staat met de Graceful Garden.  Gewoon heerlijk om te zien hoe het door het quilten een extra effect krijgt.

Volgende keer toch maar geen zijdedraad.  Het valt met appliqueren heel mooi weg ( je ziet het bijna niet meer) maar bij de druk van het quilten is het op 2 plekken losgeschoten dus kon ik die nog eens appliqueren.

Ook de Farmers Wife is de laatste tijd flink onder handen genomen.  En dan bedoel ik ook echt met de hand, ik wil niet opeens de sashings met de naaimachine gaan doen als de rest met de hand is gedaan.

Zo en dan blijft de naaimachine over. Daarbij oefen ik geen druk uit met die arm en kan ik dus lekker aan de slag. Hoi naaimachine dus!  Vorige week de 4de les gehad bij de Quilterie en zoals iedere keer kwam ik weer vol ideeen thuis.  Heerlijk om steeds meer te kunnen met 't 'masjien'.  Wat zal ik eens gaan maken...

Deze ster net geleerd en dus liggen er weer meer opties open.
Nog extra lapjes erbij gezocht...

En dan toch nog even wachten want ik heb het laatste blok binnen van de familiekerst.  Het borduren is al gebeurd dus dan kan ik die verder in elkaar gaan zetten.


En nog even de lockmachine (lidl, 150 euro) uitproberen.  Sinds ik in april een cursus rokjesmaken gevolgd heb ik het modecafe weet ik hoe verschrikkelijk handig zo'n ding kan zijn.  Dus kon ik dit 'koopje' niet laten lopen.

Iedereen veel naaiplezier en zoals je merkt is het behoorlijk moeilijk voor me om niet met quilten bezig te zijn.