zaterdag 26 november 2011

Wat vliegt de tijd!

Het is al weer lang geleden dat ik hier iets geschreven heb.  In het begin had ik weinig te schrijven omdat we vooral bezig waren met de woonkamer in te richten.  Dat is nog steeds niet helemaal klaar maar we doen ons best. 

De 'lange kamer' die onze voorlopige woonkamer was, ging er "overleden" uitzien (tja, deze term vonden mijn lief en ik er het beste bij passen).  Doordat je alles naar de definitieve woonkamer verhuist, veranderde de sfeer daar en werd het kaal.
De kamer blijft een stuk leger maar krijgt nu een nieuwe functie : mijn quiltatelier!  Allerlei mandjes met projecten zijn nu daarheen verhuisd en zo is de slaapkamer ook weer wat begaanbaarder.  De quiltwall hangt nu nog boven ons bed maar zal daar ook snel zijn plaatsje krijgen.Op quiltgebied ben ik bezig geweest met het doorquilten van de Fig Tree Manor maar dat schoot voor mijn gevoel niet zo op.
Ik had ook heel erg de behoefte aan het maken voor een quilt voor de woonkamer.  Mijn lief had eerst ingeschat dat er zo'n 140 cm bij 140 cm plaats was.  Maar toen de gordijnroede werd opgehangen en ik vroeg om het na te meten bleek het slechts zo'n 115 bij 115 cm te zijn wat er kan hangen.Balen want ik was al begonnen aan de appleberries van Sue Daley en die zou qua maat passen.  Niet meer dus.  In elk geval zijn er alvast 72 grote en 336 kleine appeltjes geknipt en is er dus al een groot deel van deze quilt voorbereid.

Maar ik bleef zitten met een landerig gevoel.  Vorige week (zaterdag 19 november) ben ik begonnen met berekeningen maken.  Ik werd nl. gegrepen door de pinwheel quilt uit  het boek : Making Welsh Quilts, the textile tradition that inspired the Amish?  van Mary Jenkins and Clare Claridge. Het blog van Mary Jenkins vond ik hier.De ene schrijfster heeft patronen van de driehoeken en rechthoeken etc erbij gegeven, de schrijfster die de pinwheel quilt bedacht heeft, heeft dat niet gedaan.  Dat zorgde ervoor dat ik wat wiskunde op moest halen zodat ik mallen kon gaan maken.  Ik overweeg wel om een naaimachine aan te gaan schaffen maar als quiltster die alles met de hand doet kan ik niet goed overweg met vierkanten die je op een bepaalde manier door moet stikken om er 4 driehoeken uit te krijgen.  Daarnaast wilde ik liever werken met centimeters en de afmetingen stonden er in inches en ongeveer in centimeters.  Maar bij patchwork heb je niet zoveel aan ongeveer.Daarna ging het verrassend hard.  Zo hard dat ik nu al aan het quilten ben!  Het leuke aan dit boek is dat er ook goede quiltingplans bij staan.  Zo en dan nu verder want ik kan niet wachten!Enne... mijn quiltatelier is niet toegangelijk voor katten, dus daar kan ik alles lekker laten liggen.  Maar als ik in de gewone woonkamer op de bank zit kan dat dus niet...  Tijd om weg te wezen Joris en Max!

woensdag 2 november 2011

Nog meer Fall in loveDit hangt nu boven het bed. Het hangen van de blokken op die plaats zorgt ervoor dat ik extra gestimuleerd wordt om verder te gaan. De laatste tijd deze 2 bomen afgemaakt.  1 boom had ik destijds al klaar maar de andere moest nog.  De bladerrand had ik al afgemaakt in Griekenland.  Maar de egeltjes moest ik bijvoorbeeld nog ontwerpen.  Met een knoopje of borduurgaren wil ik ze nog een oogje geven.  Tussen de egeltjes in wil ik harten gaan quilten.

Leuk om te maken waren de maple-leaf blokjes.  Deze zijn 10X10 cm.  De quilt die volledig van deze blokjes gemaakt is door Mascha vond ik erg mooi.  En nu ik merk dat ze leuk zijn om te maken....   Nee.  Dat nog maar even inhouden want er staat al weer genoeg op mijn wensenlijstje.

Zo nu nog even doorwerken aan een patchworkrandje zodat jullie snel ook het middenblok kunnen zien.