maandag 25 april 2011

The Graceful Garden vs my garden vs The Farmer's Wife

De laatste tijd kreeg ik weer heel veel zin om verder te gaan met The graceful garden quilt en daardoor bleef er weinig tijd over voor The Farmer's Wife.  Toch heb ik wel enige aandacht aan het boerinnetje besteed, ik heb stof gekozen voor de sashings en de cornerstones.  Dit wordt het :


Maar aangezien het alweer de 22ste is geweest, heb ik besloten om voorlopig niet meer mee te doen met de updates.  Dat wil niet zeggen dat het nu maar een UFO moet gaan worden, ik krijg vast snel weer de kriebels te pakken!

Als eerste maakte ik nu blok 6: Garden Steps.  Een heel toepasselijk blok aangezien de fysieke tuin nu ook met stappen vooruit gaat.  Bij het tuincentrum vond ik handige zakken waar we nu de groenten in gaan planten, handig is ook dat we die bijv. op een tafel kunnen zetten en zo minder last hebben van bukken en het weer een barriere vormt voor de slakken.


 Het volgende blok is blok 11: Garden Maze.  Het grootste blok wat ik tot nu toe maakte van de Graceful Garden.  Ik ben echt superblij met het Japanse stofje wat zo'n mooi centrum voor dit blok oplevert!De echte tuin vraagt nu ook steeds meer aandacht en met dit mooie weer is dat gewoon genieten.  We halen veel inspiratie uit de boeken van Alys Fowler en haar tv-programma The Edible Garden.  De eetbare dingen in je tuin kunnen ook heel mooi zijn en het levert nog wat op.  Bovendien kun je best bloemen, groentes en fruitplanten mengen en hoef je die niet in gescheiden gedeeltes te houden.

Zie je de eerste knop die opengaan en als ik de struik verder goed bekijk, staat me nog heel veel moois te wachten!

zondag 10 april 2011

Feest van herkenning

Alweer een tijdje geleden kondigde ik aan een quilt te willen maken n.a.v. het boek Small blocks stunning quilts.  Voor de quilt waar mijn oog het eerst op viel, heb ik naar mijn zin nog niet genoeg stof bij elkaar of misschien is het de tip van chain piecing waardoor ik er niet in kwam maar dat idee ligt nu in elk geval even aan de kant.

Want tussen alle projecten die ik al heb, ben ik begonnen aan mijn versie van de Shakerhill pyramid quilt.  Deze quilt stond als voorbeeld van oude quilt in het boek en door de afmeting en het aantal blokjes per rij te tellen kon ik berekenen dat deze gelijkzijdige driehoeken ongeveer 10 cm meten aan elke zijde.  Inmiddels zijn er zo'n 400 gekleurde driehoekjes geknipt die afgewisseld worden met driehoeken in wittinten.

Small blocks stunning quilts bevat ook wat quiltlessen; tips voor hoe je het beste effect krijgt.  Ik blijf wel meer bij mijn eigen gevoel maar probeer toch erop te letten dat er stoffen inzitten die verschillende richtingen opgaan en een paar 'shockers'.  Die zorgen ervoor dat een quilt ook een soort charm krijgt.  Ik wil ook zo'n rare afwerkrand hebben!

De quilt in het boek is bijna een charm quilt, er is maar 1 stofje gevonden dat herhaald werd.  Ik heb wel een uitgebreide collectie gekleurde stofjes maar zoveel wittinten heb ik echt niet.  Dus mijn witte stofjes mogen van mij herhaald worden.

Ik had geen idee dat ik al zoveel verschillende stofjes in huis had.  Alles weer eens boven halen geeft dan ook een feest van herkenning; een lapje uit Parijs, lapjes die m'n ouders meegenomen hebben van hun reis naar de VS, lapjes gekregen voor Kerst en verjaardagen, lapjes uit een oud overhemd, lapjes geruild met iemand uit de buurt, lapjes uit Zwijndrecht, Gent, Antwerpen, Middelburg, Brugge, Groningen,..  O ja, die heb ik ook nog!  Hoewel de kast nogal vol begint te worden, had ik nog niet beseft hoeveel lapjes ik in de afgelopen 8 jaar gekocht had.  Erg he?  Maar gelukkig ben ik me nu wel bewust van het feit dat die kast een soort schatkast is!