donderdag 31 maart 2011

I'm in the garden...

 Tenminste daar lijkt het wel op met de blokken die ik de afgelopen week gemaakt heb.
Het eerste blok wat ik hier laat zien is het blok Star Gardener van de Farmer's Wife Sampler Quilt. Eigenlijk had ik die willen maken voor de vorige update  maar door de drukte is dat me niet gelukt en vervolgens duurt het ook weer even voor ik tijd heb om te bloggen (lezen doe ik vrijwel dagelijks, maar schrijven kost me meer tijd).  Ik merk vaker dat ik het lastig vind om de update te halen en twijfel of ik hier nog mee door moet gaan.  Enerzijds zorgt het dat ik nog bezig ben met de Farmer's Wife maar anderzijds merk ik dat ik juist in het begin heel hard ging en toen het updaten een vaste dag werd en ik er de rest van de maand eigenlijk niet meer over kon bloggen, ik behoefte kreeg om weer andere projecten op te starten.  Ik denk er nog even over na.
Het volgende blok is blok 3 van The Graceful Garden.  Het heet Courtyard.  Leuk is dat iemand bij mij in de buurt ook wil beginnen met deze quilt en dat werkt heel motiverend. Samen kijken naar welke lapjes zij gaat gebruiken en wat ze nog nodig heeft.  Het heeft mij weer in beweging gezet om verder te gaan, ook omdat ik beloofd heb te helpen en uitleg te geven bij de applicatieblokken. 

O ja, bij het Quilthuys nog deze geweldige stof gevonden.  Ik ga eens fussy cutting uitproberen om bij dat ene blok een heel mooi centrum te hebben.

vrijdag 11 maart 2011

Daar ben ik weer! I'm back

Ik ben er een weekje tussenuit geweest voor vakantie naar Griekenland. Wel heel apart omdat we samen met een 'echte' Griek gingen en ook bij familie en vrienden thuis kwamen.
Leuke daaraan was dat je allerlei andere dingen meemaakt dan als je gewoon als toerist gaat en dat je vanalles snel te weten komt.
Het was daar ook carnaval (dat valt meestal niet gelijk met ons carnaval) en het was leuk om te zien hoe ze het daar vieren. Maar voor quilters moet ik zeggen dat 'schone maandag' (=afgelopen maandag, de dag waarop zij carnaval afsluiten) de leukste is. Op deze dag gaan de Grieken nl. vliegeren (waarom vliegeren konden ze me niet vertellen) en de meeste van die vliegers zijn hexagonnen!
I've been to Greece for a week. They celebrated carnaval as well. The last monday is called clean monday en on that day they play with kites.


Nu heb ik daar niet echt foto's van omdat mijn camera het de dag ervoor begeven heeft. Helaas was hij niet meer te repareren (na 4 jaar intensief gebruik) dus heb ik gisteren een nieuwe gekocht. Ik ben benieuwd of je het verschil in aantal pixels ook goed zult kunnen zien op een blog (van 5.0 naar 14.1 megapixel).
My camera brook down so I haven't got good pictures.

Andere foto's van mijn vakantie die ik neem ter inspiratie. Die tegelvloeren zijn net patchworkdekens en die patronen in het hekje of de deur zijn weer mogelijke quiltpatronen. Maken jullie ook van zulke foto's?

Other pictures of my holiday. Those floors are inspiration for patchworktops and those patterns in the door could become quiltmotifs. Do you make those kind of photo's too?