donderdag 30 december 2010

Een beetje van mezelf en een beetje van ...

een beetje van Barbara heb ik gebruikt voor mijn kerstproject wat ik kerstwensen heb genoemd. Afgelopen maart kocht ik in Rijswijk het patroon Love Letters van Pink en Barbara. (o.a. hier te bestellen). Hoewel ik het patroon heel mooi vind, vind ik het voor mezelf iets te zoet, te lief overkomen en wist ik meteen al dat ik andere kleuren wilde gaan proberen.


Aan het begin van de kerstvakantie kreeg ik opeens inspiratie. Als nou op die harten iets komt te staan met kerstmis? Als ik nou eens kies voor wit, creme, beige, bruin en rood? (Hoezo, eigenlijk moet The Graceful Garden ook nog gebeuren - dat komt later wel weer, anders is de inspiratiefee weer verdwenen)


Er ontstonden 5 harten in crazy patchwork, een leuke techniek die ik nog niet eerder uitgeprobeerd had. Vervolgens erop borduren en iets erop appliqueren.
Hieronder de harten die later nog op de ondergrond geappliqueerd moeten worden. Enkel bij Jul (zweeds) is ook het borduur- en appliqueergedeelte nog niet klaar.
Ik heb gekozen voor het Frans (noel), Zweeds (jul), Iers (nollaig). Duits (weihnachten) en Nederlands (Kerstmis). Omdat mijn lief meer heeft met Iers, heb ik voor het Iers gekozen maar het had natuurlijk ook nog in het Engels gekund. Wie weet maak ik er ooit nog eens een met Engelse, Italiaanse, Spaanse, Griekse,... tekst.

De love letters quilt heeft tussenblokken met vogeltjes in lijstjes. Eerst bedacht ik dat ik in plaats van de lijstjes met stichery een lijstje van dennenaaldjes zou kunnen maken. Maar eigenlijk wilde ik ook meer een kerstboodschap in . Toen kwam ik op het idee van elandjes die de boodschap uitdragen. Dat resulteerde in de volgende vier blokken. De elanden krijgen nog oogjes en een neus van knoopjes maar daarnaar moet ik nog op zoek.Zing van vreugde
Wees lief
Kom bij elkaar
Breng vrede

De layout van de love letters quilt heb ik behouden en dit is waar ik deze kerstvakantie tijd voor had. Het ging best vlug voor mijn gevoel. Nog een leuke foto met Joris die af en toe echt een tijd heel gebiologeerd naar mijn vingers kijkt.zaterdag 25 december 2010

En dat is Kerstmis...

Met dit voorproefje van mijn kerstproject

wensen wij jullie allemaal een heel fijne kerstperiode!

donderdag 23 december 2010

Farmer's Wife update... ditmaal met Max

Helaas een dag te laat en maar 1 blokje maar hier komt ie dan toch. Ditmaal lag kater Max er zo mooi bij en kon ik hem een keer als fotomodel gebruiken. Joris keek wel verbaasd op; daar ben ik toch van? Dus maakte ik maar gauw een gewone foto van hem.Ik ben bezig met een zelfbedacht kerstproject. Hier vast een voorproefje (ook met Max). Daarover een andere keer wellicht meer! Nu moeten mijn vingers gewoon verder werken.


zondag 19 december 2010

Een nieuw speldenkussen (voor Joris?)

De afgelopen tijd is een drukke tijd geweest. Naast de gewone decemberdrukte op school (wat een gedoe met die babypiet!) , is er ook de decemberdrukte in de boekwinkel van mijn lief. Dan help je uiteraard weer wat meer mee. Daarnaast kwam ook de broer van mijn lief helpen met klussen. We zijn nu bezig met de badkamer en het vooruitzicht dat die in het nieuwe jaar verder afgemaakt zal worden is heel prettig!

Maar hoewel dit allemaal extra werk met zich bracht, was het wel leuke drukte en vond ik toch tussendoor nog steeds tijd om wat te maken of wat te lezen in een quiltboek als ik voor het patchen en quilten te moe was. Een nadeel van die quiltboeken bekijken is dat ik het ene na het andere project op wil starten. Door al die drukte ben ik ook nogal onrustig en dat merk ik ook bij het patchen en quilten.
Ook het lezen van de diverse blogs was goed bij te houden, enkel dit blog up to date houden was net iets teveel van het goede en daarom lag dat even stil. Hoera, de vakantie is nu begonnen!

Ik wilde al een tijdje een nieuw speldenkussen en heb daarom de speldenkussenswap met interesse gevolgd. Maar deze vond ik in het boek "It's quilting cats and dogs" van Lynette Anderson (er is ook een Nederlandse versie kwam ik later achter). Joris is er nog niet mee op stap gegaan zoals bij het vorige kussen maar hij houdt de quiltgereedschappen toch nog steeds goed in de gaten!


De bovenste foto toont een speldenkussen in gevaar. Hieronder Joris en het nieuwe speldenkussen. Lijken ze zo niet een beetje op elkaar?!