donderdag 28 oktober 2010

Nog een nieuw project

Bedankt allemaal voor jullie lieve, warme reacties! Ik ben nu uit de emotionele achtbaan gestapt en heb weer overal zin in.

Allereerst Elsje. Gelukkig werd de verjaardag toevallig uitgesteld tot de 31ste. Gisteravond heb ik voor het eerst een quilt in de was gedaan. Dat durfde ik hiervoor eigenlijk niet. Veel te bang dat kleuren door zouden lopen enz.
Ze heeft het wassen op wolprogramma, 30 graden, behoedzaam goed doorstaan. Ik heb gewassen met babyshampoo (dit werd me aangeraden voor een lamswollen trui van mijn lief, het mildste waarmee je kunt wasssen zei de verkoopster). Daarna nog even in de droogtrommel (koud, 30 min.). Ze is nu wel een beetje rimpeliger maar hopelijk komt dat goed bij het drogen en anders is het een mooi antiekeffect.

In september kwam het boek The Graceful Garden binnen. Een heerlijk boek om in te kijken en opeens wist ik waarom ik al die lieve lapjes gekocht had. Hiervoor natuurlijk!

Wil ik meestal iets anders dan de auteur ('t eigenwijze in me), dit keer had ik niet het idee dat het veel beter kon en houdt ik me qua kleuren dicht bij het origineel.


Kijk hierboven zie je het origineel als geheel (even meedraaien met je hoofd...)

Heerlijk rommelen in een mand en bedenken welke je bij welk blok zult gaan gebruiken. Om vervolgens als je toe bent aan dat blok het alsnog te veranderen...

En dan op je gemak gaan appliqueren. De schrijfster heeft het erover dat je het als een blok van de maand kan doen. De moeilijkste blokken zijn dan blok 1 en blok 12. Misschien wel goed om daar mee te beginnen maar ik heb voor makkelijkere gekozen om er weer even in te komen. Door het werken met freezerpapier onderop zijn ze in spiegelbeeld maar dat vind ik niet zo erg (tenzij ik dat vergeten ben bij de takken want die doe ik met freezerpapier bovenop).

Ik begon met blok 7 : The tulip. (de tulp)

Toen ging ik verder met blok 5 : The branch (de tak). Sommige blaadjes zitten bij mij op een andere plek omdat dat mij beter uitkwam.

En nu heb ik net een van de hortensia's klaar van blok 2 : The hydrangea.


Zo dat schiet op; in nog geen maand al voor tweeënhalve maand gemaakt en nog steeds zin om verder te gaan. Al moet ik nog wel wat borduren.

Wil je het boek inkijken dan kan dat hier (onderaan kun je klikken om pagina's uit het boek te zien). Bestellen hoeft niet helemaal in de VS maar kan heel gemakkelijk hier (zelf bestelde ik het bij Van Moosdijk in Someren maar die heeft een langere levertijd voor deze boeken).

Quilt ze,
Diana

vrijdag 22 oktober 2010

Derde Farmer's Wife update

Een magere update dit keer; slechts een blok maar dat heeft zo zijn redenen. Ik ben met nog meer projecten bezig maar ik werk een week aan het een en dan een week aan het ander. De week voor de 22ste is nu meestal de Farmer's wife aan de beurt. Maar omdat oma darmkanker bleek te hebben, lag te lijden en eergisteren is overleden was ik niet in de stemming om veel te maken.


Vandaar : nr. 11 Broken Dishes. Ik vond dit een heel leuk blok om te maken. Kon me voorstellen daar een hele quilt van te maken. Maar daar is nu nog even geen ruimte voor. Binnenkort volgen de updates van 2 andere projecten die jullie nog niet eens gezien hebben!
Met een herfstvakantie in het verschiet heb ik jullie de komende tijd vast genoeg te laten zien.
En nu even bij de rest kijken...
Diana

maandag 4 oktober 2010

Trek in herfst

's Morgens op de fiets kan ik echt genieten van al die mooie kleuren om me heen; het morgenrood dat een mooie roze schijn werpt op bomen in herfsttinten.


Nog even verder met Elsje Fiderelsje; alleen de rand moet nog gequilt worden en dan nog een label en een bies. De verjaardag wordt de 24ste gevierd dus dan wil ik Elsje helemaal af en gewassen hebben. Ik merk dat ik door de tijdsdruk - die ik weliswaar mezelf heb opgelegd - er af en toe een beetje zenuwachtig van word. De rand wordt dan ook een stuk eenvoudiger gehouden.


Vorige week kreeg ik weinig uit handen, het was dan ook een drukke week. Maar als er dan niet veel uit je handen komt, komt er soms nog veel in je hoofd. Naar aanleiding van haar blog heb ik het boek Small blocks stunning quilts besteld en ik kreeg meteen 'trek' om er een uit te maken. Welke dat wordt? Dat verklap ik nog niet! Maar ik zal jullie al wat laten zien van wat ik geknipt heb. Dat is een hele onderneming, deze quilt wordt een meerjarenproject en ik heb besloten om er weer mooie herfsttinten voor te gebruiken.
Zo'n etagere vond ik altijd al een leuk ding en het tafelkleed heeft gewoon een mooie pompoenkleur (Dille & Kamille is een van mijn favoriete woonwinkels) en zeg nu zelf : dit is beter dan snoep!

Op de achtergrond zien jullie een glimps van de kast met quiltboeken (een lage Billy die het gewicht nog maar net aankan) die uit z'n voegen groeit.

Zo en dan nu nog even verder met Elsje!