woensdag 22 september 2010

Farmer's Wife update... hier gaat Joris van spinnen

Na het succes van het vorige logje wilde Joris graag nog eens voor fotomodel spelen. Hier gaat hij van spinnen! Mijn blokjes blijven veilig: " in dit soort geval ga ik er niet op trappelen." (inderdaad : als het personeel dat niet wil, moet ze maar zorgen dat ik er gewoon niet bij kan komen).
Omdat Elsje best veel aandacht vraagt, ben ik van het weekend pas begonnen aan de blokken. Er zijn er nog 5 afgekomen, broken dishes is nu halfaf en zal volgende keer geshowd worden.

Nr. 3 Basket. Het mandje zat al lang in elkaar maar nu heeft het eindelijk een hengsel. En als je het dan hebt gedaan, merk je dat het toch best snel gaat.


Nr. 99 WCTU, Iemand een idee waar deze afkorting op slaat?
Nr. 44 Gentleman's Fancy.

Nr. 105 Wild Goose Chase. Een aantal gansjes zijn neergestreken op het land, de anderen vliegen voorbij in de lucht. En wat echt grappig is : terwijl ik bezig was vlogen er heel wat ganzen over!

Nr. 111 Wrench.

Veel quiltplezier iedereen! Ik ga snel nog eens bij de rest kijken...

zaterdag 18 september 2010

Die Joris toch

Eigenlijk moet ik heel gevleid zijn. M'n jongste kater Joris volgt het quilten op de voet. Dat zie je hier bij een strook van Elsje Fiederelsje.Hij weet natuurlijk donders goed dat hij eigenlijk niet op een quilt mag. Nou ja, donders goed. Hoewel hij erg lief is, is hij op dit soort gebieden niet bijster intelligent. De kat van mijn ouders wist bijv. dat hij bij het sandwichen ervoor moest zorgen om er niet op te lopen. Maar dit is een van de vlakken waarop Joris wat vergeetachtiger is. Als het nou gaat over snoepjes en hoe je naar buiten kunt ontsnappen is hij een stuk intelligenter.

Zo af en toe is het best gevaarlijk om Joris in de buurt te hebben, zo'n tasje met quiltbenodigdheden is erg interessant. En je weet dat ze meteen zullen proberen om je buit weer af te pakken. En het maakt niet zoveel uit wat je pakt, een speldenkussen is ook interessant.
Dit zag ik daarnet. Je kunt hem en Elsje gewoon niet alleen laten! Het quilten van Elsje gaat goed vooruit. Dat is maar goed ook. Alle blokjes en langs de steeltjes en bloemetjes zijn "in the ditch" gequilt. Eigenlijk zou zo'n vrij machinaal patroon mooi zijn om in het lichtgrijs te quilten maar dat is met de hand nog niet haalbaar voor mij. Het zijn daarom klokhuisjes geworden, al blijft het moeilijk om ze overal mooi te laten aansluiten.
Maar ach, Joris heeft hem goedgekeurd dus dat is al heel wat.

Diana

donderdag 2 september 2010

Een geweldig dagje uit!

Gisteren was weer een geweldig dagje uit. Hoewel ik m'n fototoestel niet meehad wil ik jullie er wel wat van laten zien.


We gingen nl. naar Dordrecht en hebben daarvandaan de watertaxi genomen naar Zwijndrecht (heel makkelijk en best snel) om een bezoekje te brengen aan Aztec Rose crea & hobby. Ik had op de site al gezien dat ze het nieuwste boek van Blackbird Designs had maar ik kwam met nog 2 andere boeken thuis. Er is daar een heel mooie collectie quiltboeken!

Het boek With these hands van Maggie Bonanomi is ook geweldig. Dat wordt nog moeilijk kiezen met wat er eerst gemaakt moet worden! En Barb Adams heeft in Country Inn ook French General stofjes gebruikt. Ik raak nog steeds niet uitgekeken.


Natuurlijk bleef het niet alleen bij boeken. De stoffen zijn er aantrekkelijk geprijst dus kon ik het natuurlijk niet laten. Dit jaar niet op reis naar het buitenland (tenzij je Belgie meetelt maar dat doe ik niet, dat is veel te dichtbij) maar op reis naar lapjesland. In de fysieke winkel is veel meer keus dan op de website. Logisch want invoeren kost natuurlijk best veel tijd en dit is bij meer winkels het geval. De blauwe lapjes die ik bij Dorry heb gekocht, zijn hier ook te vinden ;), ze zijn van Windham van de Gettysburg Cival War collectie.


Er is een grote keus uit patronen maar ik nam er toch een van Blackbird Designs mee (ik geloof dat mijn verzameling compleet begint te raken) maar ik weet nu al ongeveer wat ik wil hebben voor Kerst enz. ! Ik kan iedereen in elk geval een bezoekje aanraden (maar dat hadden jullie vast al gemerkt) want het is natuurlijk moeilijk al dat leuks goed te vermelden.

Verder nog een mooie lamp gevonden voor in de woonkamer bij een "Snuffelwinkel".

Diana

P.S. Aangezien niet iedereen vergeet een fototoestel mee te nemen is hier ook een kijkje te nemen in Aztec Rose.

P.S. Het gaat goed met mejuffrouw Fiederelsje (tja dat krijg je als ze groot worden), er zijn al 2 banen gequilt.